Inspire2liveChoir en Choir4hope.


Inspire2liveChoir en Choir4hope.

In 2011 heeft dirigent Peter Overduin een nieuw initiatief genomen en een koor opgericht dat uitsluitend voor de kankerbestrijding zingt. Het succes is ongekend.

Het koor telt bijna 170 leden en heeft ruim 487.000 opgehaald. Binnen het koor is ook een fietsteam actief waar Peter de teamcaptain van is. Zij gaan jaarlijks de Mont Ventoux beklimmen en hebben ook 2x meegedaan aan de Alpe d’HuZes. Er worden concerten gegeven door heel het land en soms ook in het buitenland.

In 2014 werd door Peter een 2e koor opgericht met dezelfde doelstelling nl Choir4Hope in Barneveld. Ook dit werd een succes. Het koor telt bijna 140 leden en heeft inmiddels 3 concerten in de regio gegeven.

De koren zingen een breed repertoire. Het zingen met dit brede repertoire en de doelstelling spreekt veel mensen aan. Aan het eind van elk concert wordt de netto cheque overhandigd aan de organisatie waarvoor de avond is georganiseerd.

Beide koren zijn ingeschreven bij de KvK en hebben de ANBI status.

Uitgebreide informatie kunt u vinden op de websites www.inspire2livemusic.nl en www.choir4hope.nl Beslist de moeite waard om eens te lezen.

 

 

 

Spetterend NIEUWJAARSCONCERT in het DOLFINARIUM op 16-1-2016!!
Kaarten: karinoverduin@hotmail.com of 06-40090921

Carpe Diem!

Met vriendelijk groet,

Peter Overduin
Aert van Nesstraat 6
3342 CA H.I.Ambacht
078-6818260
06-21843774
www.peter-overduin.nl
www.inspire2livemusic.nl
www.choir4hope.nl
Heeft u weleens van ADCA of SCA1 gehoord?


Heeft u weleens van ADCA of SCA1 gehoord?

 

Lees hier het relaas van Klaas en Johanna Russcher en stort een gift

 

Heeft u weleens van ADCA of SCA1 gehoord?

In de familie van mijn vrouw en in nog twaalf andere families in Nederland komt SCA1 voor (Spino Cerebellaire Ataxie type 1) Het is een zeldzame erfelijke hersenaandoening; door een fout in het DNA van de kleine hersenen gaat er een proces niet goed zodat hersencellen langzaam maar zeker afsterven. De kleine hersenen zijn de automatische piloot, zij doen de voorbereiding en coördinatie van alle bewegingen. Mensen die getroffen zijn door deze ziekte weten dat ze per dag slechter zullen lopen en moeilijker zullen praten en slikken. Daarnaast worden de bewegingen van armen, handen en ogen steeds moeilijker te sturen. De ziekte leidt tot complete immobiliteit en vroegtijdig overlijden. Tot op de dag van vandaag is er geen onderzoek naar gedaan en is er dus ook geen behandeling of medicijn. De kans dat onze kinderen het bij zich dragen is voor elk van hen 50%. Jarenlang zagen we onze familieleden lijden en sterven aan de gevolgen van deze aandoening.

 

Door bijzondere omstandigheden kwamen we in contact met het Leids Universitair Medisch Centrum, het bleek dat zij al meerdere jaren onderzoek deden aan een enigszins vergelijkbare ziekte; nl de ziekte van Huntington. Bij deze ziekte vind het foute proces plaats in de grote hersenen.  

Het LUMC heeft zich bereid verklaard om een onderzoek speciaal naar SCA1 op te starten. Ze denken, mede door de opgedane ervaring met het onderzoek aan Huntington, binnen 2-3 jaar een experimenteel medicijn gerealiseerd te hebben. Hun plan is om aan het eind van 2015 daar mee te starten.

Maar daar is veel geld voor nodig. Van ons als 13 families vragen ze een bijdrage van 150.000 euro. We zijn met onze acties gestart op 12 september 2015 en hopen voor het eind van dit jaar het geld bij elkaar te hebben. Zodat een behandeling werkelijkheid kan worden, het proces bij de patiënten van nu gestopt en bij toekomstige patiënten voorkomen kan worden.

Zou u ons willen helpen?

U kunt uw bijdrage overmaken op IBAN : NL18 INGB 0000 0008 60 ten name van Hersenstichting, Den Haag onder vermelding van “SCA1”. De vermelding “SCA1” is heel belangrijk, wanneer dit niet duidelijk is wordt de gift voor  algemene doelen gebruikt. Alle donaties die met vermelding van “SCA1”  bij de Hersenstichting binnenkomen worden gegarandeerd 100% aangewend voor het onderzoek naar SCA1 op de afdeling Humane Genetica van het LUMC, ook als het streefbedrag niet wordt gehaald.

Elke bijdrage, van klein tot groot, is van harte welkom.

Heel hartelijk dank namens alle patiënten en hun familie

Klaas en Johanna Russcher

 

Meer informatie over ons en het onderzoek kunt u op onze website vinden.

http://www.hersenziekte-sca1.nl/

De Hersenstichting (met fiscaal nummer 0067.39.398) is een ANBI. U kunt dit checken op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/giften/anbi