Over » CV


CV Johan Bredewout


Johan Bredewout (1959) kon zich als kleine jongen al niets anders voorstellen dan een toekomst met muziek. Na de middelbare school ging hij dan ook naar het conservatorium in Zwolle. In 1983 behaalde hij het diploma voor piano. In 1984 rondde hij zijn studie orgel af met het diploma ‘Uitvoerend Musicus' (Cum Laude) met een onderscheiding voor artistieke eigenschappen.

 Johan Bredewout wordt veel gevraagd als solist en begeleider en hij verleent medewerking aan concerten en cd-opnames.

 Ook werkt hij regelmatig mee aan radio- en tv programma's, zoals het bekende tv-programma ‘Nederland zingt' van de Evangelische Omroep.

Daarnaast is hij de vaste organist van de St.Nicolaaskerk te Vollenhove.

 Johan Bredewout is dirigent van verschillende koren te weten:

·         Christelijk Gemengd Koor ‘De Zeeklank' te Vollenhove

·         Christelijk Mannenkoor “Emmeloord”

·         Het Grote Kerk Koor te Apeldoorn

·         Christelijk Mannenkoor Staphorst (per september 2019)

  

Met deze koren geeft hij regelmatig concerten.

Naast zijn uitvoerend werk houdt Johan zich ook bezig met het componeren en arrangeren van koormuziek.

De cantate “Dank U voor het leven” is het nieuwste product van de samenwerking tussen Johan Bredewout en tekstschrijver Hans de Ruiter.

Een samenwerking die begon in 1999 met een serie psalmbewerkingen onder de titel “Ononderbroken”, gevolgd door een zevental oratoria:  “Een nieuw begin” , “Schepping”, “Ruth”, “Van Liefde ongekend”, “Het Nieuw Jeruzalem”, “Exodus” en “Esther”(voor kinderen). Er verschenen ook een aantal bewerkingen van Engelse hymnes, waarbij Hans de Ruiter de vertaling verzorgde en Johan Bredewout de muziekbewerkingen. Intussen zag ook een tweede serie psalmbewerkingen van hun hand het licht. Twintig jaren van vruchtbare samenwerking: alle reden tot dankbaarheid, waaraan de cantate ”Dank u voor het leven’ uitdrukking wil geven.

DV 26 december 2019 zal de nieuwste compositie , het  kerstoratorium "Op weg naar het licht", voor het eerst worden uitgevoerd in concertgebouw  " De Doelen" te Rotterdam door de Hervormde Zangvereniging "Vox Jubilans" o.l.v.  Andre van Vliet.