schrijf u in voor een cursus Mozart zingen o.l.v. Marjo van Someren


Cursus ‘Magnifiek Mozart zingen door Marjo van Someren

 

Half september 2017 start ik (Marjo) mijn tweede cursus ensemble-zingen, en wel ‘Magnifiek Mozart zingen’. Graag wil ik het Requiem van Mozart in een kamermuziek-bezetting gaan doen. We starten met tenminste 3 kleine vocale ensembles. In één van de ensemble-groepen zullen de solo-kwartetten aan bod komen, in de andere groepen de koordelen. De orkestratie zal door Bart Oenema worden bewerkt tot een kamermuziek-bezetting. Wil je het Requiem van Mozart graag een keer in kleine bezetting zingen? Wil je de prachtige solo-kwartetten eens studeren en uitvoeren in ensemble-bezetting? Wil je de koorpartijen van dit geweldige werk leren zelfstandig te zingen, met in de lessen maximaal 12 ensemble-genoten? (bv 3S - 3A - 3T - 3B) Wil je extra aandacht voor zang- en ensemble-techniek? Dan is deze cursus echt iets voor jou! Wat krijg je? 10 lessen van 2½ uur in groepen van maximaal 12 personen 1 van de lessen zal worden ingevuld door een gastdocent aandacht voor klank, zang- en ensemble-techniek, intonatie en presentatie 1 lezing/presentatie over Mozart en zijn werk door Bart Oenema gezamenlijk uitvoeren van het Requiem van Mozart als slotconcert van de cursus m.m.v. een instrumentaal ensemble Wanneer? we starten in week 37 met in principe een maandagmiddag-groep, een maandagavond-groep, een woensdagavond-groep en een vrijdagmiddag-groep. De rest van de cursusdagen zijn in week 38, 39, 40, 42, 44, 45, 46, 47 en 48. (NB: de woensdagavond-groep van 18 oktober wordt verplaatst naar zaterdagochtend 21 oktober, de vrijdagmiddag-groep van 3 november en 10 november verplaatst naar resp. zaterdag 4 en zaterdag 11 november.) En een tutti-repetitie met daarna het slotconcert op zaterdag 2 december 2017. De kosten voor deze cursus zijn € 175,00 p.p. excl. bladmuziek (zelf aanschaffen) De lessen vinden plaats in Kampen, Voorstraat 60. Heb je interesse? Laat het me weten via onderstaand mailadres, zodat we kunnen kijken welke groep bij jou past qua niveau en weekindeling! Heb je vragen? Mail me! marjovansomeren@gmail.com
Minne Veldman nieuwe dirigent van 2 bekende mannenkoren


In februari 2017 is- binnen een week- Minne Veldman bij 2 mannenkoren benoemd tot nieuwe dirigent. Het gaat om het Gereformeerd Drachtster Mannenkoor (in Drachten) en het Gereformeerd Regionaal Mannenkoor 't Vechtdal (in Hardenberg). Deze benoemingen hebben tot gevolg dat hij aan het einde van het seizoen 2017 zal vertrekken als dirigent bij Mannenkoor Harpe Davids (in Genemuiden) en het Christelijk Gemengd Koor Excelsior (op Urk).

 

In Drachten wordt Minne Veldman de opvolger van Klaas Jan de Groot, die het koor na het vertrek van Bert van de Wetering ongeveer een jaar heeft gedirigeerd. Het Gereformeerd Drachtster Mannenkoor is opgericht in 1964, repeteert op maandagavond en heeft leden uit Drachten en vele plaatsen uit de wijde omtrek in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. De honneurs worden tijdelijk waargenomen door Erik Korterink.

In Hardenberg neemt Minne Veldman het stokje over van Freddy Veldkamp, die ruim 30 jaar voor het koor stond. Het Gereformeerd Regionaal Mannenkoor 't Vechtdal is opgericht in 1976, repeteert op woensdagavond en heeft leden uit Hardenberg en de wijde omtrek (het zogenoemde Vechtdal). Roelof Elsinga (die van de oprichting tot 1985 dirigent van dit koor was) is tot het einde van dit seizoen aangetrokken als tijdelijke dirigent.

Sinds januari 2011 is Minne Veldman als dirigent verbonden aan Mannenkoor Harpe Davids in Genemuiden. Hij zal het koor nog leiden bij de geplande concerten in Genemuiden, Leeuwarden en Hasselt en vertrekt aan het einde van dit seizoen naar Drachten. In de afgelopen jaren heeft hij met dit koor 2 cd's opgenomen.
Koninklijke onderscheiding voor Peter en Karin Overduin


Peter en Karin Overduin hebben een koninklijke onderscheiding ontvangen voor het vele werk dat zij hebben verricht met het organiseren van concerten ten bate van de kankerbestrijding. Van harte gefeliciteerd met deze zeer verdiende onderscheidingen! Klik op onderstaande link voor een leuke foto.

/media/pdf/peter en Karin.jpg

 

Lees hier het artikel in de krant van Dordrecht. 
Bach uit Vollenhove door Minne Veldman


Nieuw orgelcd Minne Veldman.

 

Minne Veldman heeft onlangs een orgel-cd opgenomen op het orgel van de St Nicolaaskerk.

Hij speelt op een voortreffelijke manier een uitgebreid Bachprogramma.

Een prachtige opname, van harte aanbevolen. 

Te bestellen op de site van Minne Veldman. Klik op de onderstaande link voor meer informatie:

http://www.minneveldman.nl/webwinkel/cd-en-dvd/orgel/minneveldmanbachvollenhove-detail
Zilveren duif 2013 voor Soli Deo Gloria Urk


Het christelijk mannenkoor Soli Deo Gloria uit Urk heeft vrijdagavond 8 november  een Zilveren Duif Award gewonnen. Het koor won met de cd Heimwee in de categorie beste album gewijde muziek.

De muziek op de cd is een overdenking over hemel, wederkomst en paradijs.

Soli Deo Gloria bestaat sinds 1997 en staat onder leiding van dirigent Jaap Kramer.

 
Zilveren duif 2012 voor " Hallelujah" en dirigent Bert Moll


Het Urker Mannenkoor “Hallelujah” is vrijdagavond 16 november in Lelystad uitgeroepen tot winnaar van de Zilver Duif Award in de categorie ‘beste album gewijde muziek'.   “Hallelujah” ontving de prestigieuze prijs voor zijn dubbel-CD   ‘Van U wil ik zingen'. Die maakte het koor in 2010 ter gelegenheid van zijn 100-jarig bestaan.

  

De Zilveren Duif is een onderscheiding voor de beste christelijke muziek van Nederlandse bodem. De prijs is ingesteld door de Brancheorganisatie voor Christelijke Boeken en Muziek (BCB). De uitreiking van de awards was vrijdag het hoogtepunt van de Week van de Christelijke Muziek.

  

Namens “Hallelujah” nam een ontroerde dirigent Bert Moll de Zilveren Duif in ontvangst. In zijn dankwoord noemde hij de prijs een bijzondere blijk van waardering. “Dit is een bemoediging en een stimulans voor het Urker Mannenkoor en voor mijzelf om door te gaan met het zingend verkondigen van het Evangelie. Het koor mag dat al meer dan honderd jaar doen. Ook nu blijkt weer dat mensen zo geraakt worden door de zang van dit koor.”

  

Moll vond het al een felicitatie waard dat zijn koor eind augustus met vier anderen genomineerd bleek voor de prijs. Daarna ging de jury aan het werk, onder leiding van voorzitter André Rouvoet. Ook het publiek en de boekhandels mochten hun stem uitbrengen. Het totaal aantal stemmen van de drie verschillende groepen is gewogen meegeteld in de uiteindelijke toekenning van de Zilveren Duif.
Koordirigent Jurriën Plender hangt na 32 jaar dirigeren in IJsselmuiden zijn baton aan de wilgen.


IJSSELMUIDEN - Koordirigent Jurriën Plender hangt na 32 jaar dirigeren in IJsselmuiden de lier   aan de wilgen. Plender had tussen 1980 en 1998 de leiding over het Hervormd Mannenkoor. Vanaf 1985 stond hij voor het christelijk gemengd koor Shalom. Dit negentigkoppig koor leidt hij in maart voor het laatst tijdens de uitvoering van de passie- en paascantate van Johan Bredewout.
Plender blijft als docent verbonden aan de muziekschool van Quintus in IJsselmuiden en Kampen.